Hogy miért vártunk egymásra ilyen sok ideig, azt nem tudom megmondani!? Talán azért, mert a magyar hentesnél még nem jött velem szembe, mint ahogyan itt. Sokkal elterjedtebb az önkiszolgáló hentespult, mint otthon. Nincs olyan hús, ami ne lenne előre csomagolva, múlthéten fél bárányokkal is találkoztunk. Persze nem csigázik a sor a hentes előtt. Bezzeg a halas előtt igen....
Szűzpecsenyéről azt tudom mondani, hogy megérdemelten híres. Nem vagyok nagy hús rajongó, de ez tényleg finomabb a többi résznél. Brigi szerint azért a sült oldalas mindent visz! Egyben sütöttem, előző este bepácoltam, fűszeres olivaolajba ( bors, kömény, petrezselyem, pici kakukkfű és persze só ). Másnap, egy serpenyőben gyorsan kérget sütöttem rá ( legközelebb jobban megsütöm ), azután betettem a sütőbe párolódni. Lefedve, olyan 35 percig. Finom, omlós lett. A pecsenyeléből készítettem a tejszínes mártást. Krumplipürével és párolt káposztával tálaltam. Hármonknak kreáltam egy egész szűzpecsenyéből, de mind elfogyott. Akinek kedve van hozzá próbálja ki, bár otthon nem tudom az árát, de itt nem volt drágább kilója az oldalasnál.