Hétvégén fesztivál volt. :) Kutxa Kultur Festibal. A Kutxa (ejtsd: kucsa) talán a legnagyobb, de mindenesetre a legnépszerűbb baszk bank a városban. Még a múltkori gyalogtúra ösvényein is ott volt a nevük. A mellettünk lévő hegyen tartották, így részünk volt benne egésznap. Péntek éjjel fél tizenkettőkor kezdődött a Crystal Fighters, így esett meg az, hogy az ágyból hallgathattuk a jól ismert slágereket, mint a Love Is All i Got és a You and I. Kicsit sajnáltam, hogy a szobából füleltük a bulit.

A héten még az a hatalmas dolog történt, hogy kaptunk NIE számot. Konstatálhatom, hogy a Külföldi Rendőrségen már megismerik Majzikékat és ez a helyzet az orvosi rendelőben a recepciónál is. Szerintem nem szeretnek minket. 

A rendelő recepciósai magyar szemmel teljesen nem oda valóak. Oda megyünk a szimpatikus fiatal hölgyhöz, hogy intézze a papírjainkat, mert mostmár nekünk is jár egészségbiztosítás. Ő pedig elkezd a közelben lévő kollegájával, valami magasröptű beszélgetésbe az ősz hajszálairól és még hátat is fordít nekünk, hogy a kollega jól lássa, amit most mutatni fog neki. Hát én nem vagyok nagy orvoshoz járó, de azért voltam már otthon ilyesmi helyen és szerintem ott nem engednek meg ilyet maguknak. (Hozzáteszem, boltban, postán, akárhol, simán elkezdenek egymással dumcsizni, úgy, hogy ott vár a vevő.) A másik, hogy kellett neki a Pasaporte......Mondom neki, hogy csak személyi igazolványom van. De neki az nem jó....Pasaporte. Mondom neki, Európai Unióba nem kell pasaporte. Hú, mérges lettem, hiszen már majdnem mindent elintéztünk, és ezen az utolsó helyen (ami az egyik legfontosabb), elvérzünk. Láttam magunkat, ahogy kényszerkirándulunk Madridba, a Nagykövetségre pasaportét csináltatni ennek a szimpatikus fiatal hölgynek. Szerencsémre felhívta a fönökét és vélhetőleg ekkor, tudomást is szerzett az EU létezéséről. Húúú, ez meleg volt. 

Orvosválasztás. Pont olyan szempont szerint választott Majzikné is mint a férjura. Arra a szokásos kérdésünkre, hogy ki beszél az orvosok között angolul, azt a választ kaptuk, hogy itt mindenki castellano-t beszél. Kénytelenek voltunk a jó öreg logikánkra hagyatkozni. Akkor a felsorolt nevek közül, ki a fiatal? Gondolván arra, hogy itt is kötelező a diplomához a nyelvvizsga. Ezt kábé háromszor kérdeztük meg, és válaszra sem méltatott. Akkor legyen nekünk is az az orvosunk, akinek szép a neve. :) Ha lefordítottam a nevét, azt jelentette: alma. Ő, jó lesz és meg is tudom jegyezni.

Időközben odajött a férjemhez egy hölgy, aki angolul (!) elmondta neki, hogy sajnos nincs lehetősége másik orvost választani, mert az nem indok, hogy angolul is beszélő dokit szeretne. És az orvosát is mélyen felháborította ez a kérés. Nem tudom, ez Magyarországon, olyan ördögtől való kérés lenne???

A Jó Isten mentsen meg minket, hogy betegek legyünk itt!!! A jó hír, viszont az, hogy körzetesítve van a város, így ha elhagyjuk a Talent House-t, akkor másik orvost is kell keresnünk.

A képek a túrákról valóak.

Szerző: Greece  2013.09.08. 17:14 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azujeletkezdete.blog.hu/api/trackback/id/tr635498854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása