img_6649-2_1376422329.jpg_3088x2056

...tehát, sejthető, hogy a fotó nem ma készült.

A reggel úgy indult, hogy Kriszta szólt éjszaka feltörték a kocsijukat, és ellopták belőle a cuccaikat, így a kirándulásnak lőttek, mert intézik a papírokat. Triatlonos család és két bringa benne maradt az autóban, úgyhogy rosszul esett nekik. :(

NIE szám című teleregényem folytatása következik. Tegnap megérkezett Brigi új anyakönyvi kivonata. Ma "reggel" a vesztesek nyugalmával indultunk el a külföldi rendőrségre. Hozzáteszem mindhárman éreztük, hogy ma sem lesz NIE számunk. Ma teljesen új taktikával támadtuk be a yardot. Én beszéltem (amíg kitartott a szókincsem) és megbeszéltük, angolul nem nyilvánulunk meg.  Az uram (akinek már van száma) szépen a háttérben megült. Már-már úgy nézett ki, hogy sinen vagyunk, de aztán jött ugyanaz a szöveg, ami múltkor.  A férjemtől munkáltatói igazolás, bankszámlakivonat, a házassági anyakönyvi kivonat régi (ez vicces, tavaly ősszel esküdtünk). Vitába keveredtünk velük. Angol vitába, mert spanyolul még nem megy. A konzul megmondta, hogy semmi ilyesmit nem kérhetnek, mert a NIE szám, az csak egy regisztrációs számsor, azért cserébe semmit nem kap az ember. Találtunk egy dél-Amerikait, aki tudott angolul és spanyolul, így kértük, fordítson. De ő csak részben fordított, mert be volt tőlük sz@rva, (biztos valamelyik rezsimben nőtt fel)  inkább minket csitított, hogy szerezzük be, amit ők kérnek és menjen mindenki békével. Amikor kiderült, hogy azzal is baj van, hogy a férjem nem a gyerekem apja, akkor már három ügyintézőnk volt. Persze én erre felkészültem, és még otthon írattam az apjával egy nyilatkozatot (két nyelven), hogy kihozhatom a gyereket külföldre. Peckesen az orra alá dugtam, a nőnek. Aki azt mondta a féltve őrzött papíromra:  ilyet bárki írhat. Neki bírósági végzés kell, hogy nálam van a gyerek elhelyezve. Na, azt meg honnan!?? Nincs bírósági végzés, mert esküvő híján válás sem volt. Miután hazaértünk, úgy két-három órát telefonálgattam Madridba, Budapestre ....mindenfele, hogy valaki mondja már meg, mi a fene folyik itt és mit lehet most tenni! Segítség, az volt a legtöbb, hogy a konzul asszisztense, azt mondta, úgy tudja tavasztól szigorított spanyolország, így elképzelhető, hogy jogosak a kérések. Hmmm. Köszi! Mivel nekem nincs munkám, a férjemnek bizonyítania kell, hogy el tud minket tartani, mert különben nyista NIE szám. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy ilyen feltételekkel tudtunk volna menni az USA-ba is, de mi azt gondoltuk, jobb nekünk az EU-ban maradni.

Tehát gyermekelhelyezés. Előkapartam egy ősrégi gyámhivatalos papírt, amiben megegyeztünk abban, hogy Brigi nálam lesz elhelyezve. Körbe telefonáltam néhány hivatalos fordítót és a legalkalmasabbnak már elküldtük Madridba. Azt is csak halkan említem meg, hogy apuka nélkül nem lehet ám gyereknek útlevelet csináltatni. Hozzáteszem, ezt a spanyol nő is elismerte, de neki ez azért mégsem elég. 

Gyorsan szereznünk kell egy új házassági anyakönyvi kivonatot (hamar meglesz az is) és már mehetünk is újrapróbálkozni. Mivel esélytelennek látszott ma is, hogy szegény kiütéses hasú gyerekemnek spanyol orvosa legyen, így bementünk az első gyógyszertárba és vettünk neki, amit a patikus ajánlott. 

 

Szerző: Greece  2013.08.13. 21:02 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azujeletkezdete.blog.hu/api/trackback/id/tr215459643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása