Pamplona közel a francia határhoz, Navarra tartományban található. Ahogy láttuk, itt minden a bikákról és a bikaviadalról szól. Vélhetőleg egyetlen fontos esemény van a városban, a San Fermin, júliusban. Ezen a héten minden reggel nyolckor kiengedik a bikákat az utcára és a tökös spanyolok fehér ruhában, derekukon egy vörös övvel rohannak....egyesek az életükért. Minden évben vannak sebesültek, olykor még halottak is, de ez senkit nem riaszt vissza. Végigjártuk a bikák útvonalát, egészen az arénáig, ami sajnos nem volt nyitva. A képek közül "Kingdom of Navarra" felirat az aréna, valamint a játszóteres képek is ott készültek. A szoborcsoport hűen tükrözi a futtatás lényegét. Meg kell, hogy mondjam, írtózok az állatok megölésétől, de a hely annyira magával ragadó, hogy gondolkodás nélkül végignéztem volna a futtatást és egy viadalt is. De, lehet aztán soha többet nem. 

A másik érdekesség, hogy átvezet a városon az El Camino útvonala. Innen nem messze van a spanyol kezdőpontja. Tudjátok, ez az a gyalogút, amit általában egyedül tesz meg az ember. Galliciában van a megérkezése (Portugál határnál). Persze láttunk kisebb társaságokat és párokat is. A spanyol része nyolcszáz kilóméter hosszú és mivel ennyi szabadsága nincs egy átlag spanyolnak, így több az idősebb ember. Én a múltkori húsz kilóméteres túra után, határozottan beírtam ezt az utat a Bakancs listámba.

A városról készült kép hátterében pedig a Pireneus húzódik. Azt még nem írtam, hogy gyönyörű volt az út ide.

Kiültünk a főtérre kávézni és egyszercsak látjuk a rend őreit sétálgatni....vörös ruhában. Tiszta vicc ez az ország. :)  Az Akademia Albert Einstein, természetesen egy kocsma, aminek nagyon eltalálták a nevét. A babafejek a füldön pedig a gyönyörűséges Katedrális bejáratánál vannak.

Szerző: Greece  2013.09.03. 13:49 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azujeletkezdete.blog.hu/api/trackback/id/tr385492643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vartina 2013.09.03. 15:40:19

Végre,végre sok-sok fotó :) jól nézel ki Mónykám :)

Greece 2013.09.03. 16:02:35

Köszönöm Renykém! Zsolt megszakértette a fotó kérdést. Én is örülök neki, mert sok fotónk van. :)
süti beállítások módosítása