img_7186_1377861372.jpg_2056x3088

Ez már nem félelmetes, ugye Ildikó?

Ma nagy dolog történt velünk. Megkaptuk az egy hónapja megrendelt MUGI kártyánkat. Ez a plasztik lapocska arra hívatott, hogy utazzunk általa kedvezményesen. Mondhatnám... bérlet, de akkor az otthonira asszociáltok és nem egészen úgy működik. Először is ezt nem bonyolították túl. Lehet vele helyi, helyközi buszozásra és vonatozásra is használni. Ezen kívül van két busztársaság a városban és mindkettőn szuperál. Tehát a polgár, kedve és tehetsége szerinti pénzmennyiséget rátölti a kártyára, amikor felszáll a buszra, akkor csipogtat vele egyet. A gép pedig kiírja az egyenleget. Ennél még sokkal okosabb, hogy utazással arányosan ad kedvezményt. Első húsz utazásnál negyvenöt százalék a kedvezmény ( az egyesével megvásárolt jegy árából, amit csak buszon lehet venni). Huszonegy és ötven utazás közt ötvenhat százalék a kedvezmény és ötvenegy utazás után pedig már kilencven százalék az engedmény. Fiataloknak huszonöt éves korig ( csak a helyben lakás a feltétel ), alapvetően tizennégy százalékkal kevesebbről indul a tarifa. Azért tartottam fontosnak leírni ilyen részletesen, mert szerintünk egész jó ez a rendszer, jól is működik, nincsenek bliccelők és ellenőrök sem. Tehát, aki tudja adja át a BKK-nak és  a Tisza Volánnak. Nem tartanak fenn irodákat, csak trafikokban ( félve írom le azt a szót nektek :) ) lehet igényelni és oda is kell érte menni. Feltölteni szintén ott kell, vagy ATM-eknél. 

 

Szerző: Greece  2013.08.30. 14:22 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azujeletkezdete.blog.hu/api/trackback/id/tr45484752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.09.09. 22:11:10

Ez már egyáltalán nem! :-) Különösen a manöken-alkatú úriember, aki Pprada-t visel :-) nem félelmetes, igen jókedvűnek tűnik :-)

Greece 2013.09.10. 11:59:23

Pedig, hányszor elázott!!! :)
süti beállítások módosítása