img_7033_1378825270.jpg_2056x3088

Mondjuk tudtuk, hogy egy tűzről pattant menyecske, de azért mégis.. Nagyon jól vette az akadályt, igazán büszke vagyok rá, pedig történt egy kis malőr (mert malőr mindig előfordul), de azt online orvosoltuk.

Tehát otthagytuk hétfő reggel. Nagyon furcsa volt, mert ahogy kijöttünk, bezárták az iskolát. Szerintem ez nem nálunk nem szokás. Bement az osztályába becsengetéskor, utána ment érte egy baszk tanárnő, aki foglalkozott vele. Így most csak angol és tesi órán van az osztálytársaival, ezt leszámítva egyedül van és nyelvet tanul. Tegnap már baszkot is tanult. Fel van írva a füzetbe castellano és euskara. Holnap már két külön füzetet kell vinni a két nyelvnek. Ha nem figyelünk rá, még nyelvész lesz belőle. :) Készítettek neki egy mini spanyol-magyar szótárat. Az osztálytársai is barátságosan fogadták. Sok lehetőségük nincs a barátkozásra, mert valahogy ebben az iskolában nincsenek szünetek, de ez azért lehet talán, mert (ahogy elmeséli) leginkább klubfoglalkozáshoz hasonlítanak a tanórák. Ma volt két tesi órájuk, és az egyik része az osztálynak átöltözött, de a fiúk például nem. (Ezért az én fiamat, már keresztre feszítették volna itthon). Ami nagyon másnak tünik, hogy a gyerekek és a tanárok nagyon szeretik egymást. Pénteken és hétfőn is azt láttam, hogy rohannak egymáshoz, nagy ölelkezések vannak a hosszú nyár után, ez Briginek is feltünt és a tanárokat a keresztnevükön szólítják. Erről az jut eszembe, hogy az általam nagyon tisztelt Vekerdy Tamás szokta mondani, hogy "az iskola megbetegíti a gyereket és, hogy a mai magyar iskolát az épülettől az írástanításig gyerek nélkül találták ki". A hangulata és a dogmái miatt...... Ez már az én véleményem. Persze én ebbe az életbe, annyira még nem látok bele, de a különbség a magyar és a spanyol felnőtt között, akkora, mint Makó és Jeruzsálem között. Ebbe talán benne lehet egy picit, az a sok-sok év, amit a közoktatásban eltöltenek. De nem vagyok én szociológus, térjünk is át a tegnapi nap eseményére. 

Reggel megkérdeztem, amikor otthagytuk Brigit, hogy kap-e kaját? Azt mondja, a hölgy, hogy ha leírtuk, akkor igen. És mi bizony leírtuk. Tisztán emlékeztem rá, mert számlaszámot is kértek, amiről majd levonják az árát. :) Szerencsére hétvégén kapott egy olyan okostelefon félét (előre hoztuk a szülinapját), hogy ha bármi történik, akkor tudjunk kommunikálni. Na nem is kellett sokat aludni, mert történt. Azt előrebocsátom, hogy az iskolából száműzve van még a buta telefon is, nemhogy az okos, de azt mondták, neki az első időben lehet használnia. Végetértek a délelőtti órák. Ment a drágám enni a többiekkel, de azt mondták neki, nincs felírva a listára, így aztán....sorry. Szabálykövető gyerek be az okostelefonnal a wc-be, és onnan írja az anyjának, hogy járt! Én írok az uramnak, hogy kapja el a munkatársát, aki előlépett hivatalos helyen tolmáccsá és hívják fel az iskolát. A mi tolmácsunk nincs bent a melóban. Sebaj, majd intézkedek én. Mondom a gyereknek, keress meg abból a három tanárból valakit,  akiket megismertünk és mondd nekik, amit írok most neked spnyolul. Senkit nem lát sehol. Hazajönni már nincs ideje, mert háromkor kezdődik a délutáni spanyol szeánsz. Akkor addig visszamegy a wc-be meg ne lássák az okostelefonjával. Megbeszéljük a történteket, három óráig. Mostmár mennie kell órára. Egyszer írja, hogy le van húzva az iskolában az összes redőny és csak a takarítókat látja. Na, mifene! Erre is volt ötletem. Menj át az iskola másik épületébe, ahol a nagyok és az irodák vannak és kérdezd meg amit most írok neked spanyolul. Átment, az irodák már régen le voltak lakatolva és a redőnyök is le voltak húzva. Hát ezek elmentek haza!!!!! :D Akkor mostmár ő is hazajön. Lehet, azért nem volt ma kajád, mert mi csak a hosszú napokra kértünk, és hát így ez a mai nem hosszú. Aztán Zsoltnak eszébe jutott, hogy a beíratkozásnál, mintha mondták volna, hogy az első héten mindennap rövid lesz, de majd holnap megkérdezi a kollegáját, aki ugyebár a tolmács volt. Megkérdezte a kollegát. Kiderült ebben a hónapban, csak délelőtt lesz oktatás, így Brigi egyész hónapban nem kap onnan kaját. ÉS! Volt olyan kedves a baszk tanárnő, hogy utána nézett, miért nem kapott ez a magyar kislyány kaját, és ugyanezt elmondta Briginek is. :) Meg is értette!

 

 

Szerző: Greece  2013.09.10. 18:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azujeletkezdete.blog.hu/api/trackback/id/tr335506125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása