images-1_1373373346.jpeg_275x183

Nagyjából hetente egyszer csinálunk "hátizsákos" nagybevásárlást. Ezt ti, Kedveseim nem ismerhetitek! Ez csak a hegyenlakók, járműnélküliek privilégiuma. Gyorsan előkerül az összes hátizsák és ugyanígy tünik el a 14,5 éves lányka. Persze vannak kivételek, de neki a stylist-ja nem engedélyezte a hátizsákot, ezért nem is mutatkozik a praktikus tatyóval.

Még a boltba sem értünk, de már megvan a napi sport teljesítményem. Általában Lidl-be és Amara-ba szoktunk járni. Ilyenkor persze mindkét helyre, mert rendkívüli módon árérzékenyek vagyunk és kialakult, mit, hol vásárolunk meg!

Hát kérem, San Sebastianban a főzésre inkább csak azt mondanám sufnituning! Próbáljuk a meglévő alapanyagból kihozni a legtöbbet, de bizony az alapanyagok ( számunkra ) nagyon foghíjasak. Csak gyorsan leírnám,( a teljesség igénye nélkül) hogy mit nem lehet ezen a helyen beszerezni. Meggy. Azt hiszik a kis buták, hogy azonos a meggy az ő cseresznyéjükkel. Tejföl. Nem hisznek róla semmit, mert nem ismerik. Petrezselyem gyökér. Néhol nyomokban megtalálható. Élesztő. A sütőport csúfolják így. Túró. Erre már nincs mit mondani.  Darálthúst is csak marhából csinálnak. Paprikából is csak Kápiát a Kaliforniait és a Pepperonit árulják.  Ezzel szemben rengeteg joghurt van. Nem drágák! Olajbogyó, szintén olcsó és még jónéhány olyan termék van, amit itt olcsóbban veszünk meg , mint otthon. Nagyon ízletes a paradicsom!! A már fentebb említett cseresznye igazi nagy, óriási. A gyümölcsök és zöldségek ára ( számomra meglepően ) drágább, mint otthon. Persze az ásványvíz amit hazacipelünk tök olcsó, és a tej is. Rengeteg hal féle van, de sajnos mi meg sem ismerjük őket, nemhogy főzzünk belőle! És igazságszerint mindenkit a rosszullét kerülget a halpult szagától. :(

Ma csináltam marha pörköltet. Ez úgy néz ki hasonlít az otthonira.

Majd' elfelejtettem a legnagyobb hiánycikket a sárga csigatésztát. :)

 

Szerző: Greece  2013.07.09. 15:08 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azujeletkezdete.blog.hu/api/trackback/id/tr875397639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása